söndag, januari 10, 2010

Sjuårskalas



Jakob, Cornelia och Hannah

Amelie


Elias och Cornelia


Jakob



Året kan verkligen sätta fart efter att vi har lyckats att göra Cornelias födelsedagskalas. Det tar oftast ett tag för oss att sätta ett datum för hennes kalas. Ett par år har vi firat med kompisarna på själva födelsedagen men i år var det inget alternativ. Halva släkten här och absolut inte tid och plats för en bunt extra ungar att fira henne. I år var det ju dessutom skoldag så det var skönt att "bara" fira hemma och avslutande middag på födelsedagsbarnets begäran, på Bergmanns hof.

Så idag var det då dags. Cornelia har filat på sin gästlista i evighet och kom tillslut med 12 namn. Hm.. Efter lite förhandligar så didde det 13 namn inkl henne själv och Felix. I år var det premiär för lillebror att få vara med och det gjorde han med bravur.

Temat för kalaset var sagor och alla kom mer eller mindre utklädda. De ville fick ta del av våran numera stora låda med utklädningskläder. Cornelia var Pirattjej och Felix var en Cowboy.

Eftersom årets tema var sagor så fick alla pyssla ihop en egen trollstav. Alla gjorde jättefina och fantasirika stavar och de var på en gång laddade med trolleritrix.

Vi fikade och lekte sedan lekar och sedan var det dags för skattjakt. Micke hade byggt upp en bana som innehöll tunnlar (madrasser) och sumpmarker ( halvt uppblåst madrass) och en sväng i enhörningarnas dal. Två och två fick de gå banan i bäckmörkret, bara upplysta av lysbrytstavsarmband. I slutet av banan fanns en pusselbit som skulle pusslas ihop med de andras bitar för att veta vart man skulle leta vidare.

Det gick galant och barnen tyckte att det var spännande.

Prick på klockslaget sex var vi färdiga och i samma sekund kom föräldrar och hämtade upp sina barn.

Det är intensivt med kalas men ack så roligt.
Skönt att det dröjer en stund tills nästa...
Typ tre veckor eller nått sånt va?

X har sagt att han vill ha Sponge Bobtema. Vi får väl se, han är ganska så ombytlig.

1 kommentar:

  1. Hej vad kul att det blev ett lyckat kalas Cornelia. Hoppas få se lite mer bilder.

    SvaraRadera

Jag vill säga: