tisdag, augusti 04, 2009

Luften gick ur

Sommarens andra besök hann nästan inte åka iväg innan ett tredje besök anmälde sig. Det blir inte förrän September som Mor och Far dyker upp så vi hinner iallafall tvätta och damsuga innan de kommer. Ni är hjärtligt välkomna!

Just tvätt och städ har varit väldigt undansatt under de senaste dagarna/veckan. Vi har ju varit i farten hela tiden och nästan bara vänt i dörren för nya utflykter.

En dag på Westbad,
En dag på stan/museeum,
Två underbara dagar på Legoland,
En dag med lek på vattenlekplats + grillning hos Nicole
och en dag på Therme Erding

Ni ser ju själva, vad hinner man förutom det?
(jo, en kigautflykt, ett barnkalas,en mega lampuppsättning och en avslutning på kiga)

Maja blev uthyrd under Legolanddagarna och Therme Erdingbesöket till Nicole och det var väldigt bra. Legoland är inte uppbyggt för familjer med mer än två barn. Så gott som alla åkatraktioner är för två personer och inte förrän du är ca 130 cm lång kan du åka själv. På Therme Erding så var inte Micke med och det är svårt nog att åka vattenrutschkanor och bubbla i thermalvatten med två halvstora barn när man är själv. Nu var jag ju inte själv utan hade både extra höger och vänster händer och ett par famnar att tillgå men det är självklart enklare med en vuxen per barn.

Från och med i går så har skolorna sommarlov och en del Kiga har stängt. Vårt Kiga har öppet till och med den 21 augusti så barnen kommer att få vara kvar där av och till. Micke har inte haft någon semester förutom nån dag i Sverige och en dag nu när vi har haft gäster.

Blir grymt avundsjuk på alla familjer som har veckor av ledighet tillsammans. Det är Augusti nu och vi har fortfarande inte haft någon riktig semester. Nu har ju alla aktiviteter avslutats så det blir ju som någon sorts semester fram till den 8 sep då Maja och Felix ska skolas in på nya Kiga och den 15 sep då C börjar skolan.

Det är lite konstigt det här med de olika sommarloven i Sverige-Tyskland. I Sverige börjar man skolan och här så är de äntligen ledig från densamma. Nåja, vi har åtminstone långt kvar innan sommarvärmen är över.

Nä, nu är det dags att röja lite!
kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag vill säga: