torsdag, januari 08, 2009

Kylskåpsdilemma

I åtta år har vi haft ett minikylskåp. Stor som en diskmaskin men med frysfack inuti. Vi är fem i familjen och det sen sex år tillbaka. Vi har ganska ofta övernattande gäster vilket innebär mer mat...

Pappa var här i november och klagade högljutt över vårt lilla köksbord (funkar utmärkt för oss fem men med gäster blir det genast trängre) och vårt lilla kylskåp. (Sen klagade han på vår frys men det var bara för att han var så duktig på att baka och fyllde det ganska så snabbt)

NU har vi fått tummen ur och köpt ett nytt fint kylskåp och vips så har vi plats för allt möjligt!
Vårt kök är ju lite knepigt när det gäller plats eftersom det i köket är likadant som resten av lägenheten, dvs massor av snedtak och konstiga vinklar.
Egentligen ryms inte ett stort kylskåp i köket.

Så vårt står i vardagsrummet.(nu är det ju inte sååå långt bort eftersom kök och vardagsrum går ihop)
Det ser helt ok, till och med mer än ok.
Mycket tack vare den fina vinröda färgen som matchar både tvn och stereon (detta visste jag inte, jag trodde att vi hade beställt ett klarrött kylskåp) och sen är kylskåpet "bulligt" och inte vanligt kantigt.

Problemet är att komma ihåg var maten är. Är mjölken i det lilla eller stora skåpet? ojdå, nu behöver jag lite mer ägg och de är i vardagsrummet.

Det här är väl eg inte ett så stort problem, vi har ju bara haft skåpet sen i måndags och vi måste bara besluta oss hur man ska lägga upp det. Men många vändor har det varit de sista dagarna. Pålägg och smör ska i allafall inte vara i vardagsrummet!

Huvudsaken är att vi nu har plats! Plats att ha ett salladshuvud! Det har vi aldrig plats med i vårt lilla skåp. Eller att laga mat så att det räcker för morgondagens lunch. Allt har fått vägas på guldskål om det ska få plats eller inte.

Hur tycker du att vi ska ha vår mat?

ps.. Ett nytt köksbord är redan inköpt så nu kan både pappa och andra komma och besöka oss och stanna länge!;) ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag vill säga: