fredag, juni 11, 2010

Den blomstertid nu kommer.

Felix Pricken Fries

Jag har klagat i evigheter om hur varmt det var i förra lägenheten. Det var gärna runt trettio grader dygnet runt och luften stod stilla även om alla fönster stod öppna.

Den här veckan har det varit kanonväder med plus 34 som topp under torsdagen. Det är varmare ute än inne men en liten bastu längst upp i huset (där vi sitter och jobbar).
Alla täcken har slängts ut och alla barnen sover bara i trosor/kallingar för mer vill man inte ha pa kroppen.

Alla maltider tas i trädgarden och det plaskas som aldrig förr.

Det enda kruxet är att Felix har vattkoppor... igen...
ja, jag vet att man bara kan fa det en gang men enligt läkaren händer det att man far det fler ganger. (Felix kanske är ett sant barn som far det var tredje sommar?!?!) .

Felix är däremot pa gott humör och piggare och fräschare än nagonsin, förutom prickarna da. Som inte ens kliar, som inte tar över hela hans kropp och humör.Ingen feber. Skumt.

Jag tvivlar pa att det faktiskt är vattkoppor men jag har ingen annan förklaring till hans prickar.
Det började i tisdags och fortsätter i samma stil. Nagon prick har kommit till men det är inte manga. Mest i ansiktet. Vi behandlar det dock som vattkoppor sa han har varit hemma sen i tisdags och vi väntar ett tag till innan det blir aktuellt att ga till KIGA.
I Sverige har man i dagarna skolavslutning men vi kämpar pa i nästan tva manader till. Eftersom vi just har haft pingstlov sa känns det inte allt för brattom innan vi ska vara lediga igen. Sen att det är sa fint väder gör att det känns som sommarlov redan, den enda skillnaden är att väckarklockan ringer vid halv sju... :)

2 kommentarer:

  1. I Sverige kan man bara få det en gång i alla fall. Svinkoppor kanske? Fast de brukar bli lite läbbigare. Har han blåsor i hårbotten är det troligen vattkoppor annars kan det vara nått annat.

    Il Dottore...

    SvaraRadera
  2. Glöm inte att allt utanför Sverige är annorlunda! ;)

    Vissa böcker säger att om man har haft lindrigt med vattkoppor vid lag alder sa kan man fa det igen. Men det är ju oxa lite mysko.

    Jag hade oxa Svinkoppor i tankarna men prickarna ser inte ut som sadana. De ser faktiskt inte ut som nagra bekanta sjukdomar alls. Felixsjukan kanske?

    Ingen av barnen har haft blasor i harbotten när de har haft vattkoppor sa det tror jag inte maste vara ett "maste" för den sjukdomen.

    Kom gärna med fler diagnoser! :)

    SvaraRadera

Jag vill säga: