tisdag, oktober 27, 2009

Dagens överraskning!

Felix kan ju CYKLA!!!
Helt utan stödhjul eller hjälp.

Han susar fram som om han aldrig har gjort något annat.
Bromsar ordentligt med fotbroms och svänger fram och tillbaka.

Felix cyklar, Maja och Valentin med Laufrad/Springcykel.

Felix har varit hos Jakob på eftermiddagen och Nicole skulle fixa så att han kom hem. Först reagerade jag inte på att de kom på cykel men så såg jag ju att även Felix hade en cykel.

Vänta nu.

Felix KAN inte cykla.

Han har aldrig ens provat att cykla.

Han kör sin Laufrad/springcykel och inte förrän i år så har det funkat för honom att göra det. Förra året var en katastof och både pojke och Laufrad flög åt olika håll.

Å nu har han koll på både armar och ben och susar fram som aldrig förr.

Coolt min pojke!

En stor parantes:

(Precis så här var det då C lärde sig att cykla. Vi förberedde henne på att det skulle vara blod svett och tårar innan man kan cykla. Och att det tar tid, inte alls säkert att man kan cykla på en gång. Å så sätter hon sig på sadeln, sätter upp fötterna på pedalerna och väck var hon. Vi sprang bredvid för att ta emot henne när hon skulle dyka. Men hon dök aldrig. Hon stannade lugnt och sansat och kunde starta själv. Cornelia var äldre när hon började att cykla. Hon måste ha varit minst 5,5 år och Felix är inte 5år ännu. Både Felix och Cornelia har åkt med Laufrad före och har genom det tränat upp balansen och det har verkligen underlättat cykelstarten. )

3 kommentarer:

Jag vill säga: