måndag, november 14, 2011

Monday morning



Victoria, Tina och Maja.
En bild från förra helgen då alla Isermannbarnen bodde hos oss.



Medan gröten puttrar på spisen så sätter jag mig en stund vid datorn.
Det har blivit kallt ute och vinterjackorna har tagits fram.
Kallt om näsan.
 Har just upptäckt att jag aldrig hann att se "Så mycket bättre"avsnittet med Eva Dahlgren.
Synd för jag gillar henne. Får försöka att få till en titt på veckans program innan det är för sent.

Fast det är ganska så fullt upp. Onsdagen innebär jobb mellan 18-02 för Versacekollektionen släpps för en massa kändisar som ska shoppa och mingla. Dagen efter så har George Michael sin konsert med en stor synfoniorkester. Ska bli jättekul med båda kvällarna man frågan är hur vaken kommer man vara efter HM-kvällen.

Gröten är klar och jag märkte vid första skeden att jag glömde att salta den...

måndag, november 07, 2011

Cry me a River

Jag älskar filmer. Jag älskar historier, berättelser och livsöden.

Som filmen "Running on empty"

River Phoenix har huvudrollen (men blev  Oscarnominerad i birollefacket det året. Konstigt).

Filmen är lågmäld. Ingen action alls fastän familjen är på rymmen från FBI.

Allra bäst är River.




Hans tolkning av sårbar tonåring är smärtsam att se. Han spelar bra. Han är inte en perfekt fotomodellkille (fast han såg ut så). Det är inte perfekta kyssar i solnedgångar utan hjärtskärande kärleksförklaringar med hjärtat i handen.
När jag nu skulle se filmen igen efter x antal år så var det lite/mycket spännande, skulle jag tycka om filmen lika mycket som jag gjorde då?

Även om timman var alldeles för sen när vi började att se filmen  och vi fick göra ett antal timmars paus innan vi hade sett hela filmen så är jag fortfarande såld på filmen.


Familj, gemenskap, uppoffring, förståelse och lösgörelse.
Kärlek.

I like.

söndag, november 06, 2011

Vårdag i November




Ett toppenhöstlov har vi haft med långa sovmornar, sena kvällar och lagomt med bus och upptåg. Fantastiskt väder med sol och värme. Alla fina löv har varit upplysta av solen  och har mer känts som vår än höst. 

 Jag och barnen tog tåget till Legoland och hade där en toppendag. En perfekt dag eftersom det inte var så mycket folk i parken och vi behövde inte stå så länge i kö för att åka de olika berg och dalbanorna. I vissa fall så kunde vi gå direkt från en åktur och  åka en  runda till. Eller fem rundor på raken som Felix gjorde med de mekaniska hästarna. Maja fick premiäråka stora draken och var sååå nöjd efteråt.


tisdag, november 01, 2011

Happy Halloween!

Jag vet inte vad det är med Halloween som jag tycker så mycket om. Jag gillar inte skräckfilmer och ruggiga kostymer. Blod och splatter är inte för mig.  Det är nog mer de fina dekorationerna, det ljumma vädret och färgerna som tilltalar mig.

Fina pumpor  med finaste häxan i stan.

Favorit i repris men den här gången är det Cornelia som har dekorerat dem.
 Felix klädde kakfatet så det blev lite extra festligt.
Vi började kvällen med att alla barn samlades hos oss. Det var Theo, Constantin, Leon, Natalie,  Fin och Mia å alla Friesungarna som utgjorde årets gäng.  Vi grundade med pizza innan det var dags att bege oss ut på spökrunda.


Hela glada gänget inför årets Trick or treat-runda. Jag gillar att det är varmt ute så att man kan enklare kan klä ut sig. För vad är det för vits att klä ut sig om man måste ha en tjock bylsig täckjacka över hela härligheten? Alla mina barn ändrade sig åtskilliga gånger innan de till slut bestämde sig för att vara Rapunzel ( Maja) Hermine (Cornelia) och ninja-pizzaman (hm, gissa vem?- Felix!)

 Efter att vi gått vår runda så hamnade vi hos KiGAkompisaen Theo. Väldigt trevligt kväll med pumpasoppa och Italiensk skönsång med girarrkomp. Snacka om fantastisk röst som en inbjuden granne hade. Man fattade inte ett jota om vad hon sjöng om men det spelade ingen som helst roll. Man ville bara höra mer. Barnen avbröt sina lekar när hon började sjunga och det slutade med att de dansade runt henne och njöt av musiken. Coolt!  Cornelia började vid niotiden att säga att hon var trött och somnade i en soffa  under "konserten".  MajaPaja somnade dock inte förrän det var dags att bege oss hemmåt och då i en hög på våra kläder. Ruskigt tur att vi fick skjuts hem för det hade nog varit knepigt att baxa hem de trötta barnen.


Tre väldigt nöjda barn hade jag att lägga i kväll.  Själv är jag oxå nöjd och väldigt glad  över att vi har en hel helgdag i morgon som inte är planerad för fem öre. Jag tror vi ska sova lääänge (fram till 05.58 då Felix kommer in och frågar om det är morgon) och efter frukosten se en film och behålla pyjamasen på hela dagen. Drömma kan man väl alltid?!  :)