söndag, oktober 30, 2011

Life is a flower



Under fjärilblommeträdet så har jag i sommar satt en stor kruka med Svartögda Susanne (direktöversättning från det tyska namnet, har inte en susning om det svenska namnet). Från början blommande den ordentligt men efter ett tag så växte den bara och slingrade sig upp, upp, upp. Nu när Fjärilsträdet har slutat att blomma så ser man varför. Den hade helt enkelt för lite sol för att orka blomma. Blommorna blommar nu i stället och det ordentligt i fjärilsträdets topp.


Höstlovet är här och det sååå välkommet!
Planen var att åka till något badvänligt land men så beslöt sig familjen för att bara vara hemma och ha semester på hemmafronten. Det ville dock inte Oracle som skickar Micke till USA för att granska Halloween (!?!) på nära håll.

Skitsamma det blir en bra vecka ändå.

måndag, oktober 17, 2011

At last

Efter månader av vickande så har Maja äntligen tappat sin första tand!

måndag, oktober 10, 2011

Hallo hela pressen!

Micke har kommit fram till att han nog kan tänka sig att flytta till Sverige igen.

Ikea har slutat att sälja Kalles Kaviar.

söndag, oktober 09, 2011

Around here

Min Pappa och Moster Kerstin är på besök sen ett par dagar. Med tanke på hur svältfödd med vuxet kvällssällskap som jag har varit de senaste veckorna så är det extra roligt att ha dem här. Jag skulle vara nöjd om de så bara låg småfisande på soffan.
I stället för småfisande i soffan så har jag och storsnarkandePappa delat säng i ett par nätter. Vi två och två vridande och vändande barn. Jag tror inte ens att Pappa har märkt att det har varit några barn i sängen. Den mannen kan sova genom allt!
Jag utsatte Moster och Pappa för det ultimata testet då jag åkte iväg å jobbade i fredagskväll. I uppdrag fick de båda att hämta Maja och ett par kompisar som var på kalas. Helt enkelt var det inte för det var inte i närheten som kalaset var och man var tvungen att åka bil. Superteamet hittade dock kalaset och tjejerna OCH de lyckades även att hitta hem igen. Bra jobbat!


Äntligen så är Pappa Micke hemma igen! Tre små troll är väldigt nöjda.

 Idag söndag har vi bjudit hem Dieter och Elisabeth på en heldag i den Friesiska världen. Dieter och Eliabeth var de som tog med sig Maja till Umeå när de skulle flyga för att hälsa på min mor och far. Tack vare dem så kunde jag och Micke åka till USA  HELT barnfria.

Maja har adopterat Dieter och Elisabeth som sin extra Opa och Oma. Vi gjorde alla vårt bästa med att slå Morfar Ludwig  i kinaschack. Det gick inte den här gången heller...




onsdag, oktober 05, 2011

I like to move it!


Fina tjejer.

En tur till Oktoberfesten tog vi under sista Wiesendagen.


MajaPaja


Cornelia

Felix

"Mamma, kan du ta en bild så jag kan skicka den till Pappa så han vet att vi längtar efter honom?"

Sköter man sig inte så kommer man inte ut från festområdet.

Tysklands nationaldag firades med  Äppelkaka och plommonkaka hemma hos Ralf och Nicole.

Maja och Valentin

Långhelgen har tagit slut och vi fick till allt som stod på planeringen. Jag tycker väldigt mycket om att vara med barnen.  Jag tycker om att vara ledig med dem och ta det som det kommer. Nu har de blivit så stora så det är inga problem med att åka iväg någonstans (inte för att det direkt har hindrat mig förut men nu är det enklare) med dem. Nu är det inte sagt att det är en dans på rosor bara för att jag tycker om att vara med dem. Nädå, jag blir rejält less i omgångar och bara önskar att någon annan ska ta över.  Jag är grymt impad av ensamstående som "jämt" är själv. Micke kommer ju hem någon gång (även om det var en väldigt lång resa den här gången) så det tar ju slut någon gång. För det är mekigt att få ihop allt, framför allt mornarna.

Felix svullnad gick ner under fredagnatten och nu syns det bara ett "bett" i pannan. Skönt!

Eftersom det var planerat för minst sju barn i helgen så blev ju allt väldigt mycket enklare med att bara ha sina egna tre barn. Det var Svenska skolan under lördagen och det hade varit svårt att åka dit om alla barnen var här för såååå stor bil har vi inte.  Det är kul att alla tre tycker om Svenska skolan. Så mycket svenska kommer de inte i kontakt med i vardagen  (nåja) och att få chansen att prata, sjunga och skriva på svenska tycker jag är bra. Sen så lockas vi varje gång att köpa en bok eller ostkrokar eller varför inte lite god marabou choklad? :)
På söndagen gjorde vi en cykelutflykt för att återigen försöka hitta en  viss vattenlekplats. Vi har varit på den här lekplatsen flera gånger men aldrig hittat den när vi har varit ute med cykel, bara med bil. Den här gången hittade vi den faktiskt och vi´hade ett par trevlig timmar i solen. Sååå fint i Westpark på hösten.

Senare på kvällen kom en jobbarkompis från HM och var barnvakt så att jag skulle kunna gå på Hurtskonserten. I sista sekunden så beslöt sig Nicole att följa med så det blev extra kul att gå iväg. Hurts killarna kan verkligen sjunga live och det var en halvt om halvt magisk kväll. Extra roligt var det att Nicole var med och att det funkade så bra med barnvakten. Alla barnen frågade efter henne på morgonen och ville att hon skulle komma tillbaka! Det är ett bra betyg det!.

Istället för att fixa barnvakt igen och åka iväg på Oktoberfesten så tog jag med mig barnen och åkte in på Wiesen (alltså Oktoberfesten i folkmun) för att åtminstone få vara med en liten stund på festen.  Vi åkte karuseller och åt pepparkakshjärtan och trängdes med folk tills vi alla var less. Eftersom det var  nationaldagen och vi har en del godsaker i frysen så tog vi med oss dem till Ralf och Nicole och hade ett riktigt gofika i deras trädgård. Bättre avslut på helgen kan man nog inte ha.

Det var den långhelgen det.
Nu rullar vardagen på igen.

måndag, oktober 03, 2011

Better than love


Har just kommit hem från en kanonkonsert.
Hurts.
Gå och se dem om du har möjligheten.
Stå långt fram.
Se och ta in.
Andas djupt in.
Njut.
Hoppa! (om du inte har snea knän vill säga)