fredag, december 31, 2010

Carpe Diem



Cornelia har skrivit ner schemat för nyårsafton.
Ett par av punkterna har vi bockat av men än är inte kvällen slut.

Vi har det toppen och önskar er alla ett riktigt gott slut och ett
GOTT NYTT ÅR!!!!



Carpe Diem
Freddy Sahin-Scholl
2010


tisdag, december 07, 2010

Lita aldrig på en man från Mars*



Min allra första LP var med Attack. "Rätt stuk" hette skivan och var högt älskad. När jag fick frågan från Moster om jag ville ha den av henne så sa jag mest ja för att det var ju nått som jag fick och det var nått alldeles nytt, en egen skiva! Det här var före Carolas dunder och brak genombrott (då mitt verkliga musikintresse vaknade) och före dess så lyssnade jag väl inte på nått speciellt.

Den råcoola lpn spelades om och om igen och var en av få skivor som var ok att spela när Mormor och Morfar var på besök. (de tyckte att den mesta musiken som jag spelade var hemsk)

Många år senare så träffade jag trummisen Åke Eriksson i Vindeln (av alla ställen på jorden). Han var väldigt trevlig och minns jag inte fel så gick vi till och med och fikade tillsammans. Ett snyggt foto och en autograf blev det oxå.

Många, många år senare så spelade Attack på Droskan i Umeå. Vi hade tagit fel på datumet så vi tillbringade två helger på raken på Droskan och åt god tacobuffe. (vem var det som var med oss? Helena? Linda? minns inte alls vem som hakade på Micke och mig)

Å så äntligen så kom bandet och skulle spela. Riktigt så coola var bandet inte längre och sångerskan Rosa Körberg hade inte lika fina tights som på skivomslaget. Taskig publik hade de oxå, bestod av mest fulla töntar som hade varit nöjd med vilket band som helst. När bandet pausade så gick jag fram till Rosa och berättade om hur bra jag tyckte att "rätt stuk" var. Gå fram till artister är jag eg för feg för men i den här situationen var det nästan ett måste att berätta att någon faktiskt tyckte om deras musik och det utan att vara dyngrak. Rosa blev uppriktigt glad och vi stod och pratade en stund.
När bandet gick upp på den minimala scenen igen så tillägnade hon två låtar till mig! Lyckan var gjord! :)

Det här var egentligen inte det jag hade tänkt att skriva om idag men det blev ett måste med den låt som jag har valt som titel på inlägget.
Titelvalet är annars mest vald med tanke på att " kvinnor kommer från Venus och män från mars" och vad det innebär får du gärna skriva i gästboken om! ;)

*Lita aldrig på en man från Mars
Attack
1981