måndag, juli 26, 2010

Mot Sverige!

Strassenbahn,
S-bahn,
flygplan,
Arlanda express,
tunnelbana,
natt-tåg,
tåg
bil,
buss
bil
å sen borde vi vara framme!
Snart ses vi!

tisdag, juli 13, 2010

Dennis, är det dags att komma tillbaka nu?

I brist av svalkande skugga så blir det ett gäng foton på våra husdjur.



Akta dig för att komma för nära den här Tigern!

Inte Biene Maja utan Schmetterling Maja!
Eller Mausi?



Felix och Jacob (längst ut till vänster) på Musikskolans konsert.
Världens goaste mus! Observera det snygga plåstret!




tisdag, juli 06, 2010

Skolavslutning


Felix med gröna stövlar.


Världens bästa sommarpresent! Både Maja och Felix fick en bok om Pelle Svanslös.

Dagen efter midsommarfirandet var det då dags för skolavslutningen.

Det blev nästan som jag hade tänkt mig det, det enda som saknades var de där fina sommarkläderna eftersom allt hade gått åt dagen före, även om vi hade haft ett par omgångar extra kläder. Så var det nog för allra flesta under den här helgen. Regnet och kylan var obarmhärtlig. (som min mamma sa när vi var små och var i fjällen; " det spelar ingen roll hur du ser ut, bara du inte fryser" Alptopp eller fjäll, det är samma regel som gäller!)

Barnen sjöng och spelade upp en pjäs om Pelle Svanslös.
Alla barn fick diplom och en bok att läsa under sommarlovet.
Fler sommarsånger sjöng och sen var det dags att krama om alla och önska en trevlig sommar.



I samma veva fick vi veta datumet för nästa Midsommar och det blir första helgen i Juli.

Tydligen är det så att typ vart tionde år ligger pingstlovet lagomt till midsommar så det betyder att vi firar vanlig midsommar i Sverige när det är tänkt och så tar vi ett andra varv nån vecka senare. Vad vi inte heller visste är att Mickes födelsedag är inom pingstlovet så det blir till att fira hans 40 års dag på "hemmaplan". Har ingen aning om vad vi ska hitta på men boka in den 18 juni 2011 så träffs vi då i Umeå-trakten!

Vår Midsommar


Midsommar utan smörgåstårta? Går inte!

Cornelia, Felix och Maja går alla på Svenska skolan som har undervisning varannan lördag.

Svenska skolan är något som vi har funderat på under en längre tid men har tyckt att det är ändå så mycket skola som C har och att vara uppbundna med lördagar är inte så roligt. Men när jag fick höra att man inte firar någon "riktigt" skolavslutning här i vanliga skolan fick jag lite panik. Ska mina barn inte få uppleva en riktig skolavslutning med sommarkläder, sommarsånger och pirret med att "nu, nu snart börjar sommarlovet"? (haha, nu låter det ju som att man bara skulle gå i skolan för att få sommarlov...! Men det är ju viktigt! ;) )

Micke och jag kom fram till att vi skulle göra ett försök och skulle det bli för mycket med skola på lördagar så kan man ju alltid sluta.

Felix och Maja går tillsammans i en Kindergartengrupp. Cornelia går tillsammans med 1-2:an och de har alla tre stormtrivts! "När är det svenska skolan?" är en fråga som ofta ställs och på morgonen innan skolan så är de snabbare än snabbast på att göra sig i ordning. Barnen har tyckt om lektionerna, glatt sjungit med och har kommit hem med fina alster. Slumpartat så har det varit så att jag har jobbat de första fem gångerna som de har varit i skolan. Det innebär att Micke har varit den som har skjutsat dem och haft kontakt med lärarna.

För ett par helger sedan, närmare bestämt den 19 juni, var det dags för midsommarfirande och skolavslutning och det skulle göras på en alptopp i Oberaudorf vid den österrikiska gränsen.



MajaPaj redo för Midsommar i Alperna


Oavsett regn och rusk så är det en underbar utsikt.


Cornelia


Maja, Cornelia, Linnea och Micke dansade runt stången tills det inte gick att dansa mer. Felix hade inte riktigt tid utan sprang runt med de stora killarna.


"Äntligen så har nån fattat hur fika ska se ut!" utbrast Micke när han såg buffebordet med massor av svenskt fika.
En självklar programpunkt denna dag var att vara med när Victoria fick sin prins.
Vi som Svenska (nåja) medborgare måste ju ställa upp för vårt kungahus!

Efter att de båda hade sagt ja så var det dags för tipspromenad. Vi hade tur och det var uppehåll med regnet och sen när vi kom tillbaka så hade brudparet åkt sin runda i Stockholm och stod på balkongen och vinkade till oss.

Med oss hade vi Mickes kusin Linnea och hon var toppen som alltid.


Vi övernattade på en alptopp i närheten. Ett riktigt kråkslott med massor av plats. Hey, vi fick ett helt våningsplan med kök och tv-rum för oss själva! Huset innehöll oxå världens största lurvigaste hund men jag som läser om Bella och Edward vet ju att det inte alls var en hund utan en varulv. Men säg inget till de andra... Andra hundar hittad dock Felix i lekhörnan och arrangerade dem så här inför frukosten.

måndag, juli 05, 2010

...like a orbit around you.

Måndagkväll.
Solen har värmt oss hela dagen. (särskilt unde de perioder som jag har varit på lagret idag. sablar vad varmt det är där!)
Pasta puttrar på spisen, korvarna är kokta och snart redo att intas. Micke äter ute med jobbet i kväll. Hela Tysklands älskling Lena sjunger Satellite om och om igen och alla tre barnen sjunger med.



En bra kväll.
Puss på er!