lördag, januari 31, 2009

Tips någon?

Om man ska välja en cd idag, före kl 24.00 (har en gratis cd att ta ut på www.cdwow.se)
-Vilken ska man välja?

Jag har noll koll.

Ge mig ett förslag!

torsdag, januari 29, 2009

Önsketänkande

Kan inte någon ta över läggningen i kväll?

tisdag, januari 27, 2009

Titta Moster Emma!

Moster Emma?

...utropade Felix när han scrollade på min dator.

Jag stod i köket och joxade och såg inte vad han såg.
Vad jag vet så fanns det inget foto på Emma som han skulle kunna se.

Ev kunde det vara Lotta han menade men det skulle eg vara osannorlikt att han skulle ta fel på de två.


Jag gick runt och kollade vad han såg.
Haha! Det han såg var Pernilla Wahlgren på hennes blogg!


lördag, januari 24, 2009

Posten kan man inte lura!


Igår när jag postade de sista svenska korten så slängde jag in det sista tyska kortet. De tyska har vi betalat mer på (Vi har skrivit en hälsning direkt på kortet och det skulle inte bli snyggt att klippa och klistra då) men naturligtvis fattades ett frimärke på det sista. Istället för att vänta ytterligen en dag på att få skicka iväg kortet så chansade jag och slängde det på lådan.
Tror ni inte att det kom tillbaka! Med en ny stämpel!
Jag sätter i nu på ett frimärke till och håll nu tummarna för att jag aldrig mer måste se de här korten mer!

fredag, januari 23, 2009

Stora ord

"Mamma, vet du, jag är inte rädd för stora monster.
Och inte för spöken under sängen och inte för farliga vargar.
Jag är inte rädd för Nyckelpigor eller katter heller."

Han är väldigt modig min son.

torsdag, januari 22, 2009

Slutklämmen

Sådär ja,

Mia
Linda
Emma
å Malin

kan äntligen andas ut, det blir ett bra år! :)

Tyska, Mamma!

Maja kom nyss med en leksakstelefon och ville att jag skulle prata.
Jag frågar om det är Pappa men hon svarar att det är Hannah ( hon har i dagarna lärt sig säga namnet, förut var det bara Haha).
Jag tar luren och börjar att prata med "Hannah".
Jag pratar om ditt och datt tills jag hör från Cornelia:
"Du måste prata Tyska, Mamma!"

Självklart måste jag prata tyska, annars förstår ju inte Hannah!

Nypremiär på skridskor

När vi var i Norge julen 2006 så åkte vi skridskor just nedanför slottet. Cornelia fyllde 4 och tyckte att det var jättekul. När det var dags för Felix att fylla 2 i Feb 2007 så råkade det vara så att vi åter igen befann oss hos Syster i Norge. Självklart så tog vi då en ny sväng på isen och Cornelia visade att hon helt klart gjorde framsteg.

Sen dröjde det till nyårdagen 2009 innan hon och vi fick chansen igen att visa våra talanger. Tillsamman med Farmor och Farfar som hejjaklack åkte Micke och Cornelia för glatta livet och vi sa gång på gång att det ska inte dröja så länge innan nästa åk.

Well, så himlarns lätt är det inte att få till det. Att jag ska åka iväg med alla tre under veckan funkar inte utan det är helgerna som gäller och då är det så mycket annat som händer och hur länge som helst finns inte skridskobanan att tillgå (den finns inne i stan och försvinner sista januari)

Det är bara att göra det bästa av det hela. Inget sker av sig själv så det är bara att försöka fixa till en lösning. Idag, medan Felix var på Kindergarten, Maja med barnvakten Ilona så åkte jag och Cornelia iväg och lekte Bambi ett tag.

Med oss hade vi Nicole (japp, hon var även på isen med sin bauta mage.. hon gjorde det bra.) Hannah , Jakob och Nicoles pappa som heter... Well vi kallar honom för Opa så vi kan ju fortsätta med det.

De senaste dagarna har varit med snöblandat regn och grått och tråkigt. Men inte i dag.

Idag sken solen, lagomt kallt/varmt och helt perfekt att åka skridskor.

Jag har inte stått på skridskor sen i skolan så det är väl si sådär 25 år sedan sist... Det gick dock riktigt bra men efter 40 min la jag av för då dog mina fötter. Det är nått med vänster fot, den gillar inte sport utan börjar att värka och det är inte kul alls.


C fortsatte iallafall på isen och det blev 1,5-2 timmar för hennes del. Nu åker hon utan något stöd och försöker sig på piruetter. " Mamma, jag har en dröm och det är att bli isprinsessa" . För att den drömmen ska kunna gå i uppfyllelse så får vi nog försöka att åka lite oftare än 4 ggr på 2 år!

Nu är det dags att ge barnen lite mat och sen är det sänggående.
Och som sagt, inget sker av sig själv....

tisdag, januari 20, 2009

Lunch

Jag måste lära mig att äta lunch på normal tid.
(jag alltså, barnen äter på normal tid)
Det går inte att äta vid halv femtiden,
när ska man då få till det med middag?

En fröjd...

...att ha Jakob här.

Det är tisdag och denna vecka är det dags för musikskola för Cornelia. (alltså, varannan vecka tyskalektioner och varannan vecka musik) Det kommer manssor av snöblandat regn så det är skönt att slippa tyskalektionen.

Nicole kom och hämtade upp C och lämnade samtidigt Jakob här.

Felix, Jakob och Maja leker bra ihop och det är väldigt fridsamt här. ( Ni som har träffat Jakob vet att det inte alltid är så, men hemma hos oss är han mycket lugnare än hemma)

Just nu sitter de alla tre och leker med Pingulera och gör Blixten bilar.

Så här skulle man ha det oftare.

måndag, januari 19, 2009

I en perfekt värld...

...så skulle man få åka iväg och träna varje dag. Seriöst, det är bland det roligaste jag vet. Men det är ruskigt svårt att få in.

Årets första träningstillfälle skedde idag.
Väldigt många nyårslöftestyngda tjejer var där idag.
Väldigt många fler än vad det brukar.

Det lär väl tunnas ut om nån månad å då behöver man inte trängas...;)

Nåväl, 40 min crosstrainer och Winnerbäck i lurarna , bra avslut på kvällen.

Väntar...

Nicole väntar på att födelsen för hennes 4:e barn ska börja. Enligt hennes uträkning så bör det bli på fredag för att "passa in" i de andra barnens födelsemönster. Själv tycker jag att det skulle vara hysteriskt roligt om hon gick över tiden...

Haha, gissa vad övervänt hon skulle vara! De andra tre är alla födda cirkus en månad för tidigt så hon räknar kallt att 4:an följer samma mönster.

Nåja, nån baby blir det inte förrän vi har sett en biofilm till. Och denna vecka ser dåligt ut för Micke är borta mer eller mindre hela tiden. Hon får helt enkelt hålla igen.

Sjukt är det



För en gång skull så är det ingen i familjen som är sjuk. Nä, istället är det den tyska posten som är rejält sjuk.

De är ruskigt petiga på hur brev och paket ska vara för olika porton. De står med måttband och mätar och har sig och gudnåde dig om det är en halv cm för mycket, då sätter de på en gång ett högre porto.

Jag var häromdagen på Posten med födelsedagspaket till kusinerna Hugo och Hektor. När jag tog fram paketet som bestod av en vadderad påse så tog postgubben fram måttbandet och skakade på huvudet, ojoj det här kommer att bli dyrt. Jag vet att det är dyrare att skicka till Sverige än inom landet så jag var inte allt för bekymrad. För mig var det huvudsaken att paketet kom iväg.

Men postgubben ojade sig vidare och ropade på en kollega. Tillsammans så tog de fram pakettape och tejpade och vek tills de fick till en acceptabel storlek. För mig innebar det att paketet blev ca 9 Euro billigare och att det blev ett väldigt konstigt paket som jag skickade iväg. Intressant var att de aldrig frågade mig om det var ok att förändra mitt paket utan de satte själva igång och tejpade runt. Ingen har någonsin brytt sig om hur paketen har sett ut eller om det är dyrt eller inte utan det normala är att bara ta betalt och säga tack och hej.

Strax efter jul fick vi våra nyårskort klara och hela familjen var involverad med att sätta på frimärke, skriva adress, luftpostmärke, och att lägga breven på lådan. Det är ett foto och ett brev i storlek A5, alltså större än vanliga kuvert men så otroligt stora är de inte. De väger inte heller mer utan de är bara lite större.


Ett tag efter nyår så damp alla julkorten ner i vår brevlåda igen. Nepp, så lite porto fick man inte ha med det formatet. 3 euro per brev ville de ha för att skicka dem till Sverige! ( Vi hade betalat standardportot 0.70 euro) Att betala så mycket för försenade nyårskort kändes inte lockande så istället har vi fått anpassa våra kort och kuvert till standardstorlek.


För att krångla till det hela så är alla breven redan stämplade. Därför kan vi inte heller enkelt byta kuvert, för portot är ju redan betalt.


Så igår kväll satt jag med skärmaskinen och har beskurit själva nyårskortet, vikt brevet en extra gång och sen beskurit kuvertet, tejpat och satt på nya luftpostmärken. De flesta hann jag klart innan Maja vaknade men resten får jag göra iordning idag.


Första laddningen har lämnats på lådan och vi får väl se om det duger för den tyska posten, året har ju bara börjat så det finns ju chans att brevet kommer fram innan nästa år!


söndag, januari 18, 2009

Godmorgon arla morgonstund

Sponge Bob på tv och frukost börjar att dukas fram.


Det var många ideer och tankar om Sverigeresan. Det spretar åt olika håll och det är många viljor. Hur får man ihop en resa med 4 vuxna och 7 barn? Var ska vi bo? och vart ska vi egentligen? Vårt största mål är att fira midsommarafton i Umeå så det första var att kolla upp när eg Midsommarafton är... Shit vad tidigt det är i år! Den 19 juni är det tydligen.

Lite kul är dock att Micke fyller år dagen före så för en gång skull kan vi ju fira med släkt om vi har lust.

lördag, januari 17, 2009

Lördagkväll

  • Micke lagar flygande jakob och det luktar väldigt gott
  • Felix går omkring med sin nya (hemskt högljudda) pistol (mamma, är det här en krösus sork-leksak?- Jajamensan älskling, snart går den sönder och vi får lugnare här)
  • Maja ritar mjau och wauwau
  • Cornelia ritar prinsessa efter prinsessa
  • Jag borde duka

Ralf och Nicole och Valentin ska komma hit i kväll och prata om vår sommarresa till Sverige. Ralf har en hel lista med frågor. Ska bli spännande att få se och höra vad de tänker på inför resan.

Dags att duka!

fredag, januari 16, 2009

Tänk om...

...Micke huxflux fick ett bra jobb i Umeå
...vi köpte radhus på Grubbe
...Tina skulle jobba och aldrig vara hemma ( det är väl min tur nu?)
...Alla barnen började på Dagis
...vi gjorde veckohandlingen på Maxi efter att barnen hade lagt sig.
... vi skulle kunna ta promenader vid älven
...vi skulle ha nära till släkt och vänner


Är det vi vill?

Å Fia, du har verkligen satt grillor i huvudet på oss!

torsdag, januari 15, 2009

Hipp hipp hurra!

Jag är kanske först...


Grattis Hektor!!!

Önskar Faster Tina, Farbror Micke och kusin Maja ( de andra sover....)

Paket ligger ovanpå det snygga kylskåpet och väntar på att bli skickat...

Puss på dig!

Så där ja!

Nu har resa bokats till Sverige.

Avgång den 31 mars mot Umeå
14 April mot Stockholm
hemresa den 18 April

Det är jag och barnen å så får vi se om Micke kommer efter.

Resan blev längre än planerat men det blir nog bra.
Då kan det ju bli förfest, megafest och efterfest när Monster fyller år!

Ses vi?

onsdag, januari 14, 2009

Julen varar ända till påska...

Vi har påbörjat att ta bort julen men den är verkligen inte undanplockad. Det är lådor och högar överallt som skall omorganiseras innan de ska i källaren. Å sen så finns då julgranen som skall med på julgransplundringen på söndag. Den är dock i sin kartong men den stör med sin närvaro.

Micke är ute och flänger och det gör han även i morgon och det ännu senare än vad som är beräknat för idag. Det plus att jag inte är frisk gör allt så seeegt. Det blir liksom inget gjort. Jo alla vardagsgrejor, ladda en tvätt, tömma och fylla diskmaskinen, göra iordning kläder inför morgondagen och dyl grejor. När det sen väl är dags att göra nått utöver det vanliga så finns inte orken, eller så har Maja vaknat (och hon somnar inte om i nån säng, nä bara på mig).

Men sakta och säkert blir saker och ting gjorda, även om det inte blir på utsatt datum.

Jag önskar att energin kommer tillbaka.

Nästa vecka borde bli lite normal, eller? :) (haha, visstja,det är då Micke ska till Köln på tisdagen och ons-fre på Teneriffa... visst det blir normalt, skjut mig)

De kom tillbaka...



Nästan så att man funderar på att helt skrota det här med jul/nyårskort för 08/09...

Godmorgon!

Natten har varit överraskande bra. Märkte inte när Felix kom till vår säng, märkte inte när Micke steg upp vid femtiden och jag märkte inte när väckarklockan ringde...
Tabletterna som jag fick från läkaren verkar ha funkat!

Så lyckat är det dock inte att vakna strax före åtta ( alla barn sov lika länge) när man ska vara på kindergarten halv nio...

Well , barnen fick frukost och lite kläder och hann i väg till Kindergarten lagomt till samlingen. Alltid något.

Det är väldigt kallt ute,-4 (skratta inte nu, men det är väldigt kallt i Munchen, mycket kallare än i sverige. Lite som att det är kallare i stockholm än i Umeå vid -4) så det ska bli gott att få en varm kopp te och lite frukost.

Vid elva är det dags att hämta C från skolan för hennes tyska undervisning (alla förskolebarn med ett annat modersmål har rätt till extra undervisning. inte för att C eg behöver det men det kan inte skada) och då måste vi ut i kylan igen. Förhoppningsvis sover Maja under de 50 minuter som lektionen är. Vi måste nämligen vänta tills lektionen är över för att ta C till kindergarten igen. Är Maja vaken så måste vi vänta ute, sover hon så kan hon sova i vagnen inomhus.

Nä, nu är det dags för frukost!

tisdag, januari 13, 2009

Tråkinlägg ang sjukdom

Jag är sååå less på sjukdom.
På att jag inte känner mig fit.
Nu är det halsen och det är inte bra sen en vecka. Fast det är nog nästan två veckor som det började, men symtomen har växlat.
Jag har så ont i halsen att jag helst inte vill prata.
Jag kan inte svälja utan att göra världens grimas.
Igår så började höger öra att göra ont. Så nu gör nästan hela huvudet ont.

Blä. Det jag inte gillar är att jag inte har en chans att "vara sjuk". Jag har alltid minst ett barn med mig och att ligga på soffan eller i sängen är bara att glömma.
Men jag är seg. jag är låg, jag är som en hösäck som skulle vilja slängas på tippen.

Jag valde i morse att gå på miniclub med Maja. Efteråt gick vi till en läkare som finns i närheten och försökte få en tid. Inte förrän på torsdagmorgon hade de tid för mig. Det är iallafall bättre än ingen tyckte jag.

På eftermiddagen var det dags för Felix fyra årskontroll med det visade sig att de (jo, det var de, jag hade nämligen orginallappen kvar så jag vet att det är de som och inte jag som är förvirrad ) hade schablat bort Felix tid så vi fick pallra oss hem utan någon kontroll.

På vägen hem så gick vi förbi min vanliga läkare och jag tänkte att jag kunde ju lika bra chansa att de hade en tid för mig. Japp, det hade de! Ganska snabbt gick det med undersökning och nu har jag ondare än förut...

Nått att gurgla med och några tabletter blev skörden och jag hoppas verkligen att det ska funka.

Håll tummarna!

måndag, januari 12, 2009

Partytjejen Maja


I somras var vi tillsammans med Fia, Jörgen, My och Elvira på en Amy Diamondkonsert på torget i Umeå. Amy var en stor idol för My och Elvira medan vi aldrig hade hört henne förut. Det var roligt att se de olika barnen på konsert för det skilde sig mellan mina tre.





Cornelia satt mest och surade och väntade på glass
(fast efteråt så frågade hon om vi inte kunde göra det hela igen för det hade varit så roligt...såg inte ut som det iallafall.)




X tyckte att det var spännande med hörselkåpor



Maja är vår lilla partyprinsessa! Hon är den som man ska ha med på konserter för hon rockar som aldrig förr. Cornelia är mer för dans och för att titta, Felix vill gärna sjunga, men Maja hon är med, hela hon.

Så här såg det ut idag när hon lekte med Cornelias barbie som kan sjunga.


söndag, januari 11, 2009

Måste ju testa

Vi har ingen riktig filmkamera här men ibland filmar vi med digitalkameran. Skulle vara kul att lägga upp små kort filmer på våra galna barn men jag vet inte om det funkar. Ska göra ett försökt.Micke lägger Maja och Felix medan jag och Cornelia joxar runt här.


Filmen som jag och C har hittat är en snutt från Cornelias födelsedag. Vi spelar alltid en särskild schlagerlåt och Micke rycktes med när han joxade fram födelsedagsfikat...


nu får vi se om det funkar!

Hurra! Det funkade, hoppas att den syns i en dator nära dig! Här funkade det utmärkt iallafall!!!

Och NEJ vi vill inte se elefanten Micke! ;)

torsdag, januari 08, 2009

Kylskåpsdilemma

I åtta år har vi haft ett minikylskåp. Stor som en diskmaskin men med frysfack inuti. Vi är fem i familjen och det sen sex år tillbaka. Vi har ganska ofta övernattande gäster vilket innebär mer mat...

Pappa var här i november och klagade högljutt över vårt lilla köksbord (funkar utmärkt för oss fem men med gäster blir det genast trängre) och vårt lilla kylskåp. (Sen klagade han på vår frys men det var bara för att han var så duktig på att baka och fyllde det ganska så snabbt)

NU har vi fått tummen ur och köpt ett nytt fint kylskåp och vips så har vi plats för allt möjligt!
Vårt kök är ju lite knepigt när det gäller plats eftersom det i köket är likadant som resten av lägenheten, dvs massor av snedtak och konstiga vinklar.
Egentligen ryms inte ett stort kylskåp i köket.

Så vårt står i vardagsrummet.(nu är det ju inte sååå långt bort eftersom kök och vardagsrum går ihop)
Det ser helt ok, till och med mer än ok.
Mycket tack vare den fina vinröda färgen som matchar både tvn och stereon (detta visste jag inte, jag trodde att vi hade beställt ett klarrött kylskåp) och sen är kylskåpet "bulligt" och inte vanligt kantigt.

Problemet är att komma ihåg var maten är. Är mjölken i det lilla eller stora skåpet? ojdå, nu behöver jag lite mer ägg och de är i vardagsrummet.

Det här är väl eg inte ett så stort problem, vi har ju bara haft skåpet sen i måndags och vi måste bara besluta oss hur man ska lägga upp det. Men många vändor har det varit de sista dagarna. Pålägg och smör ska i allafall inte vara i vardagsrummet!

Huvudsaken är att vi nu har plats! Plats att ha ett salladshuvud! Det har vi aldrig plats med i vårt lilla skåp. Eller att laga mat så att det räcker för morgondagens lunch. Allt har fått vägas på guldskål om det ska få plats eller inte.

Hur tycker du att vi ska ha vår mat?

ps.. Ett nytt köksbord är redan inköpt så nu kan både pappa och andra komma och besöka oss och stanna länge!;) ds

tisdag, januari 06, 2009

Färdigt kalasat

I dag har vi haft Cornelias sexårskalas.
Det sätter egentligen punkt på en hel rad av festliga tillställningar
och det är såååå skönt att det är över.(åtminstone en månad då det sen blir dags för bla Felix födelsedag)

Det har varit en väldigt trevlig fest med åtta barn mellan 3 (well, Felix är ju nästan 4 )och 6 år.
Tre killar där två av dem är lite "udda", en är helvild och högljudd, en gnäller och tycker att allt är tråkigt men det gick ändå väldigt bra.

Det märks att barnen har blivit äldre och att de kan "tänka själv", dvs de kan pyssla själv, gå på toa själv och säga till om det är nått som är tokigt.

Skönt var det att Maja var hos Nicole så vi hade bara kalasbarnen att vara med. Älskar när man får på morgonen får sms där det står " hur många barn kommer till oss idag? Vi hämtar när vi lämnar Hannah". Ralf och Nicole är verkligen våra klippor, som vi kan luta oss mot både då det blåser och när det är lä. Utan dem vet jag inte hur vår vardag skulle funka.

Allt har en början

En ny blogg, kanske en ny start.

Vi får väl se vad det medför.
Vill så mycket och får till en hel del
Men jag haltar inom mycket
Och det stör mig.

Nån ordning får det vara!